Субота, 20.04.2024, 14:14
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2012 » Березень » 23 » Атестація дитячого психолога Осипенківського ДНЗ
10:21
Атестація дитячого психолога Осипенківського ДНЗ
     Дитина - ніжний паросток 

        У сучасних  умовах розвитку нашого суспільства, коли змінюється концепція дошкільної освіти, Осипенківський дитячий навчальний заклад можна вважати таким закладом, де створені умови для дітей  з набуття теоретичних знань, практичних умінь та навичок, які стануть у нагоді в подальшому навчанні у школі.
       На території Бердянського району працює 15 дитячих навчальних закладів, які  забезпечують дошкільну освіту 674 вихованцям. І тільки в Осипенківському навчальному закладі працює дитячий психолог. Колектив дитячого садка вже багато років очолює Галина Петрівна Губська.
20 лютого цього  року в стінах дитячого закладу відбувся захід для дітей старшої групи садочка. Заняття з розвитку творчих здібностей у дітей підготувала та провела практичний психолог Алла Олександрівна Проценко.


   
    Відомо, що творчі здатності людини яскраво проявляються в дошкільному дитинстві й розвиваються в подальшому житті. Саме тому практичний психолог при проведенні заняття  «Допоможемо колобку» поставила за мету розвивати творче мислення, уяву, мовлення, дрібну моторику; розвивати увагу, вміння зосереджуватися та створювати позитивний емоційний настрій. При демонстрації казки про колобка діти мали змогу погратися і виконати вправи, поспілкуватися  і пофантазувати. А після закінчення мандрівки по казці діти під приємну мелодію, з заплющеними очами, ще й помріяли про весну та про сонячні промені, про пахучі квіти та про пташок.


   
     Завдання сучасного практичного психолога дошкільного закладу – сприяти своєчасному розкриттю творчості через цікаве й невимушене знайомство дітей зі світом емоцій та вражень. У дітей  віком 5 років всі психологічні надбання перебувають ще в стадії активного формування, що і  вимагає від психолога та вихователів створення умов для збагачення творчих видів діяльності.

         Осипенківський дитячий навчальний заклад у теперішній час відвідує 117 малят. Працюють тут старанні, досвідчені вихователі. В особистій розмові завідуюча Галина Петрівна зазначила , що з врахуванням сучасних умов виховного процесу, тільки  люди, які від щирого серця люблять дітей, мають змогу працювати з ними.
        Як писав видатний педагог В.Сухомлинський, « дитина – ніжний паросток, який потім стане могутнім деревом», тому і ми побажаємо вихованцям Осипенківського дитячого навчального закладу вирости чуйними до рідного краю, любити свою родину, свою вулицю, своє рідне село.


Методист  районного методичного кабінету     С.В.Шмакова.

Переглядів: 1604 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія