П`ятниця, 19.04.2024, 14:45
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2012 » Січень » 24 » Засідання методичного об'єднання шкільних бібліотекарів
16:02
Засідання методичного об'єднання шкільних бібліотекарів
      18 січня на базі ЦБ ім. Н.К. Крупської міста Бердянська відбулося методичне засідання шкільних бібліотекарів Бердянського району на тему: «Актуальні питання обслуговування учнів та педагогів шкільними бібліотеками».       
       Сучасне життя ставить перед учнями великі вимоги, такі як-от: вивчення різних предметів, написання рефератів, статей, творів…
    Не у кожного учня є можливість використовувати відповідну літературу, тому безпосереднім помічником є, звичайно, бібліотека.
Бібліотека – це найголовніше джерело інформації для педагогів та учнів. Роль бібліотеки в житті школи -  незаперечна,вона здійснює бібліотечно - інформаційне, культурно - просвітницьке забезпечення навчально – виховного процесу. Нині ми всі добре розуміємо, що шкільна бібліотека має великі труднощі з фінансуванням, з придбанням необхідної літератури, не може задовольнити всі запити учнів, однак  завдання, які ставить перед собою бібліотека, неодмінно потрібно виконувати. 
    Ось тому дружній колектив ЦБ ім. Крупської гостинно зустрів і підготував шкільним бібліотекарям району семінар.  Мета цього семінару: ознайомлення з новою нормативною та методичною літературою, знайомство з нормами часу та основними бібліотечними процесами; набуття теоретичних та практичних навиків з основних бібліотечних процесів. Насиченою і цікавою була тематика робочої зустрічі. Були розглянуті такі питання: джерела комплектування, технічна і наукова обробка документів, засоби розкриття бібліотечних фондів, облік документів, збереження фондів, інвентаризація, вилучення документів. Висока професійність, творчий підхід та компетентність бібліотекарів ЦБ ім.. Крупської стали запорукою того, що засідання було проведено на високому методичному рівні.

   З повідомленнями перед шкільними бібліотекарями виступили: 

Тюркеджи Ірина Валентинівна, завідуюча методико – бібліографічним відділом;

Атапіна Надія Миколаївна, завідуюча відділом комплектування і обробки літератури;

Старохатня Валентина Володимирівна, головний бібліограф;

Мутович Л.Ф., завідуюча сектором інтернет – центру.

Кричухіна В.І., завідуюча ВКіОЛ.


     Цікаво і продуктивно пройшло засідання, проведене спеціалістами ЦБ, за що бібліотекарі щиро вдячні директору ЦБС – Гусак Г.М. та спеціалістам установи. Бібліотекарі Бердянського району вдячні за надану змістовну методичну допомогу, нормативну допомогу, за доведення  до відома нововведень нормативних документів у роботі бібліотечних працівників, за проведене практичне заняття. В ході роботи засідання прозвучала пропозиція щодо  подальшого співробітництва бібліотекарів району та ЦБ ім. Крупської.


Переглядів: 1236 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 5.0/1
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія