Понеділок, 29.04.2024, 16:45
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Грудень » 21 » Учні Бердянського району вшанували пам’ять Володимира Сіренка
10:33
Учні Бердянського району вшанували пам’ять Володимира Сіренка

«Моя зоря, мій видих і мій вдих. Моє мовчання, крик мій, Україно! Я над тобою журавлем полину, за обшир твій…». Ці слова Володимира Сіренка сьогодні звучать особливо проникливо і зворушливо. Письменника вже немає серед нас, але його енергетика, що відбиває потужним ключем любові до України, жива і благодатна.  
«Володимир Сіренко – письменник і громадянин». Під такою назвою на початку грудня у відділі освіти Бердянського району відбулася учнівська конференція. Школярі підготували повідомлення про відомі і невідомі сторінки життя поета-земляка, зокрема й переслідування кадебістами, репресії та реабілітацію. Багато уваги було надано аналізу окремих творів чи збірок автора, дослідженню проблемно-тематичного аспекту (образи матері, степу), аналізу журналістської діяльності. Присутніх вразили зворушливі  дитячі поезії, присвячені Володимиру Сіренкові у виконанні Віри Бубнової, учениці Новопетрівської ЗОШ, Людмили Циганенко, учениці Луначарської ЗОШ, Оксани Семкович із Берестівської ЗОШ. Була й інсценізація актуального твору «Балада про перевертня», яку показали  учні Дмитрівської школи. 
Усі присутні переконались, що твори Володимира Сіренка завжди на часі, сміливі та відверті. В учнівських виступах неодноразово повідомлялось про те, що вірші поета сьогодні популярні серед бійців АТО. 
Найповажнішими гостями конференції були родичі поета – доньки Ольга і Людмила, племінниця Олена та онук Роман. Вони щиро пройнялися дитячими виступами, поділилися власними спогадами. Донька Ольга впереміш зі сльозами зачитувала думки і вірші батька зі старого записника, в якому на першій сторінці – фотографія його мами.  Пролунало багато слів вдячності.  А всі бажаючі отримали з рук нащадків Володимира Сіренка книги.


До учасників і гостей конференції звернулися начальник відділу освіти В. М. Липський і завідувач районним методичним кабінетом І. І. Капітонова. Натхненно говорила про поета-земляка Тетяна Сугалова-Катрич, письменниця та вчителька української мови і літератури Червонопільської школи. Директор краєзнавчого музею села Осипенко Олег Будяк змістовно і цікаво розповів про  Володимира Сіренка як журналіста, а саме про його дослідження  історії села – другої столиці Нестора Махна, батьківщини видатної льотчиці Поліни Осипенко. Вихованці студії «Джерельце» разом зі своїм керівником Марією Турчак розповіли про свій вклад у пропагування творчості поета-земляка під час екскурсійного маршруту «До витоків Бердянського краю».
   Учнівська конференція залишила в її учасників глибокі враження, по-новому сколихнула почуття патріотизму, відкрила сутність творчості Володимира Сіренка – Письменника і Громадянина.
 

Переглядів: 695 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 3.0/2
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія