Неділя, 28.04.2024, 15:40
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Листопад » 9 » Методичні заходи для керівних кадрів загальноосвітніх навчальних закладів району
10:22
Методичні заходи для керівних кадрів загальноосвітніх навчальних закладів району

XXI століття є «епохою змін», що вимагає від шкіл генерування та реалізації нових ідей та освітніх проектів школи нового тисячоліття – школи інноваційних перетворень. Багато проблем, що постають перед педагогами, які працюють в інноваційному режимі, пов’язані з низькою інноваційною компетентністю.

Питанню щодо формування управлінської діяльності у процесі впровадження інноваційних технологій,  визначенні переваг інноваційного навчання над традиційним  був присвячений інтерактивний семінар «Реалізація компетентісного підходу у професійній діяльності сучасного педагога», який підготовили і провели викладачі Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти Бердянського державного педагогічного університету для заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Бердянського району.

Інтерактивний семінар мав на меті актуалізувати та поглибити знання учасників щодо означеної проблеми, діагностувати певні психологічні аспекти педагогічної компетентності, сформувати необхідні практичні навички компетентної управлінської та педагогічної поведінки.

 

 

Модератори заходу канд. пед. наук, доцент кафедри дошкільної освіти БДПУ Омеляненко А.В.; канд. пед. наук, доцент кафедри соціальної педагогіки Петровська К.В.; ст. викладач  кафедри соціальної педагогіки Тургенєва А. О.; асистент кафедри прикладної психології та логопедії Донченко О. С. у процесі тренінгу наполегливо формували думку про те, що  в значній мірі саме від особистості вчителя залежить майбутнє багатьох дітей. Адже йде час змін і велика роль належить професійним якостям учителя, він повинен ввести у новий дорослий світ малечу зрозумілими саме їй методами і формами роботи, зацікавити дитину, всебічно розвивати.  Тож сучасний учитель повинен постійно вдосконалюватися, бути готовий до освітніх реформувань, до впровадження новітніх технологій, розуміти їх, постійно використовувати у своїй діяльності.

Вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини заходу, високе педагогічне та психологічне підґрунтя виступів сприяли досягненню мети семінару.

Відділ освіти Бердянської районної державної адміністрації висловлює щиру подяку науково-педагогічним працівникам ІСПКО Бердянського державного педагогічного університету, який очолює Казанцева Л.І. - доктор педагогічних наук, професор, за проведення низки методичних заходів для керівних кадрів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Переглядів: 508 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 5.0/3
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія