Субота, 20.04.2024, 12:50
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2020 » Березень » 13 » Про реалізацію спільного проєкту «Життя без насильства» в Бердянському районі
15:53
Про реалізацію спільного проєкту «Життя без насильства» в Бердянському районі
За ініціативи голови Бердянської районної ради  Жанни Васильчик та заступника голови комісії робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості   Ніни Борщової 12 березня 2020 року відбулося чергове  засідання координаційної групи  з питання   профілактики насильства серед учасників освітнього процесу.
На засіданні були присутні керуючий справами Бердянської районної ради Тетяна Іванова,  представники Запорізького обласного фонду «Посмішка дитини» Ганна Чернова та Ірина Чорна,  завідувач комунальної установи «Районний методичний кабінет» Лариса Смикалова, керівник  Бердянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Світлана Пейчева, виконуючий обов’язки начальника відділу освіти, культури та молоді  райдержадміністрації Микола Бондарєв, методисти  комунальної установи Маргарита Чорна та Сніжана Драглова.
На виконання  завдань, які було визначено на минулому засіданні комунальною установою «Районний методичний кабінет» Бердянської районної ради розроблено проєкт «Подолаємо булінг спільними зусиллями» та план заходів щодо його реалізації, який буде проводитися у чотири етапи з квітня по травень 2020 року.
Гана Чернова, представник ЗОБФ «Посмішка дитини», надала інформацію щодо впровадження проєкту з профілактики гендерно зумовленого насильства серед підлітків «Посилення особистої та громадської безпеки серед молоді в Бердянському та Мелітопольському районах Запорізької області»  та запропонувала залучити до участі у цьому проєкті молодь Бердянського району віком від 14 до 18 років та педагогів закладів освіти.
Голова Бердянської районної ради Жанна Васильчик висловила присутнім пропозицію об’єднати зусилля  для здійснення зазначених проєктів під спільною назвою «Життя без насильства» та залучити до їх реалізації педагогічних працівників закладів освіти, батьківську громадськість,  учнів, працівників соціальних служб, керівників району та ОТГ, депутатів Бердянської районної ради.
Членами координаційної групи було затверджено план   заходів щодо реалізації спільного проєкту «Життя без насильства» в Бердянському  районі:

І етап – тренінги для педагогічних працівників:

24-25 березня 2020 року тренінг  для практичних психологів, соціальних педагогів, заступників директорів з навчально-виховної роботи «Профілактика гендерно зумовленого насильства», який проводять представники ЗОФБ «Посмішка дитини».
 
10 квітня 2020 року тренінг для класних керівників ЗЗСО «», який проводить керівник  Бердянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Світлана Пейчева та викладачі Бердянського державного педагогічного університету.

ІІ етап – панельна дискусія,  на якій пропонується до обговорення чотири питання із залученням працівників відділів освіти,  педагогів Бердянського району, Берестівської та Осипенківської ОТГ, громадськість:

1.Законодавство України щодо протидії булінгу.
2. Булінг в учительському середовищі.
3.Надання практичної допомоги батькам щодо профілактики та попередження булінгу.
4. Виховна робота з дітьми в закладах освіти щодо протидії булінгу.
Презентація представниками ЗОБФ «Посмішка дитини» проєкту «Посилення особистої та громадської безпеки серед молоді в Бердянському та Мелітопольському районах Запорізької області»

ІІІ етап – практична реалізація заходів:

Проведення в закладах освіти заходів щодо запобігання та профілактики булінгу  (тренінги , ігри, квести, дискусії, відео уроки, виховні години тощо).

Організація представниками Запорізького обласного фонду «Посмішка дитини» в рамках проєкту «Життя без насилля»  у квітні 2020 року  смарт-вечірки для 150 учнів Бердянського району в Бердянському розважальному комплексі «РІО».

ІV  етап – круглий стіл за підсумками проведених заходів та надання рекомендацій учасникам освітнього процесу щодо подальшої роботи з протидії насильству в Бердянському районі.
Переглядів: 461 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 5.0/1
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія