Вівторок, 14.05.2024, 15:50
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту
Вхід на сайт

Сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗапоВікі Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Лютий » 18 » Візит «нашоатлантівця» Степана Гериліва в Андрівську школу
17:22
Візит «нашоатлантівця» Степана Гериліва в Андрівську школу
12 лютого 2016 р. в Андрівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч учнів та вчителів із Степаном Герилівом – представником відомої в нашому краї волонтерської організації «Наші Атланти», яка діє в Бердянському педагогічному університеті.  У школі чекали цієї зустрічі з нетерпінням, адже колектив має з «Нашими Атлантами» тісні зв’язки. Гостро відчувши потребу допомагати українським бійцям, які захищають мирне в життя в Україні від терористів та російських загарбників, андрівські школярі  стали передавати через волонтерів на фронт листи, малюнки, обереги, речі першої необхідності, ліки, гостинці. У книзі Степана Гериліва «Наші Атланти: жертовність во ім’я спасіння», в якій розповідається про діяльність волонтерів, їхні небезпечні подорожі в зону АТО, стійкість і мужність  воїнів-героїв, благодійність простих людей, згадується і про вклад учнів Андрівської школи. У лютому 2015 року вони передали бійцям болгарські обереги мартинички, які символізують благополуччя в сім’ї, урожайний рік і звичайну людську радість.  
Учні школи  разом згадали і розповіли гостю про свій вклад у підтримку українських бійців, у збереження цілісності нашої держави. Протягом року діти проводили різноманітні патріотичні акції («Ланцюг миру», «Голуб миру», «Ліки замість квітів», «Ланцюг єдності», «Лист солдату», «Подаруй прапор українському солдату»). Учителі та учні постійно підтримують зв'язок  із бійцями ЗСУ, які перебувають у розташуванні села:  провели благодійний обід, концерт та товариську зустріч із футболу, організували кілька зустрічей.
Степан Герилів розказав учням про свій незвичайний життєвий шлях письменника, журналіста, громадського діяча. Цікаво було послухати враження щирого патріота від довготривалого перебування в Америці та Греції та повернення в Україну. Життя в Бердянську колоритного львів’янина набуло смислу в журналістській діяльності, а саме у виданні газети «Університетське слово», в організації  волонтерського руху «Наших Атлантів», у підтримці і забезпеченні діяльності благодійного фонду «ДоброДій».   

 

Патріотичний дух в Андрівській ЗОШ І-ІІІ ст. особливий. Учні та вчителі натхненно відроджують і утверджують свою болгарську культуру та мову, віддано підтримують українські національні святині, вірять у перемогу  України  у важкий час. Усі сприйняли зустріч зі Степаном Герилівом щиро, із вдячністю.
Під час заходу звучали вірші Степана Гериліва у виконанні учениці 11 класу Рунчевої Дар’ї. Сам автор подарував шкільній бібліотеці, учительському колективу та Рунчевій Дар’ї книги «Наші Атланти: жертовність во ім’я спасіння», збірку поезій «Заробітчанські дзвони: хроніка ностальгії».  

Методист районного методичного  кабінету Даниленко Л.В.
                                                                                                   
Переглядів: 652 | Додав: PalpatinUA | Рейтинг: 5.0/1
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Новий Закон України Про освіту
Освіта Бердянщини 2017 Знай і люби свій край Освітня он-лайн карта профільного навчання району
Загальноосвітні навчальні заклади району Позашкільні заклади освіти району Дошкільні навчальні заклади району ЗапоВікі Національна гаряча лінія